Prvi teden sieste

Hola! Teden bivanja v Sevilli je za nami in čas je, da vam poročamo o naših doživetjih. Teden je bil v znamenju nogometa, saj smo kar veliko časa preživeli v lokalih pred televizijo. V tem tednu pa smo tudi začeli z našimi službami. V ponedeljek smo spoznavali poti v službo, v torek pa smo dejansko začeli delati.

Maruša in Maria Rosa delata v istem podjetju, in sicer v podjetju, ki se ukvarja z urejanjem prakse v tujini. Veliko časa preživita pri tiskalniku, drugače pa je delo v redu in delovni čas hitro mine. Poleg španščine na delovnem mestu slišita tudi veliko poljščine, ker je večina koordinatorjev s Poljske, tako da bosta ob koncu prakse znali kar oba jezika. Valentina prakso opravlja sama v gradbeni trgovini na oddelku administracije. Najprej je bila zelo prestrašena, ker nobeden ni znal angleško, ampak se je kmalu privadila in obožuje EAN kode. Ugotovila pa je tudi, da SOVRAŽI klime. 

Miha dela v majhni računalniški trgovini. Z delodajalcem se dobro razume, čeprav ne zna angleško, ampak si pomaga z google prevajalnikom. Na praksi se nauči veliko novih stvari in mu je zelo lepo, čeprav je bil najprej malce skeptičen, ker je par dni pred odhodom v Španijo izvedel, da bo delal sam, brez svojih sošolcev. Zdaj se je na to privadil in na delu uživa. 

Enej in Jernej delata skupaj v istem podjetju. 

Po prvem delovnem dnevu so fantje skuhali kosilo, potem pa je sledila siesta. Ko smo se odpočili, smo se odpravili ven in šli na večerjo v zelo dobro restavracijo, ker je bil to zadnji dan za našo profesorico Nino. Po večerji smo se želeli še posladkati, zato smo odšli na lov za churosi (španska jed). Po kar dolgem iskanju smo jih našli, ampak niso bili nič kaj preveč revolucionarni. Potem smo se odpravili domov, odigrali enko in se poslovili od profesorice. 


Četrtek je bil zopet deloven dan. Za kosilo smo jedli pomfri, ki sta ga prejšnji dan olupili in zrezali Maruša in Valentina ter mesne krogljice, ker v Sevilli očitno nimajo čevapčičev. Ko smo se najedli, smo odšli spat, potem pa je bil že čas za večerjo in odločili smo se, da obiščemo Taco Bell, da vidimo, če je kaj vreden. Bilo je fino, edino pomfri je bil malce preveč začinjen.


Končno je bil tu petek, zadnji delovni dan za ta teden. Maruša in Rosa sta morali podaljšati skoraj za eno uro, zato sta prišli domov čisto izmučeni, ampak ju je kosilo vendarle malo razvedrilo. Fantje so se potem odpravili v lokal, kjer so hoteli spremljati tekmo, ampak so policaji kmalu zaprli večino lokalov in tako so morali tekmo gledati v stanovanju. Punce so se odpravile po nakupih, ampak niso imele prevelike sreče. Potem so se sproščeno sprehajale po Sevilli in uživale v večeru.

V soboto smo imeli ogled nogometnega stadiona, ki je bil kar zanimiv. Potem smo se odpravili v nakupovalni center in si nakupili nekaj stvari (predvsem oblačil). Odpravili smo se domov, kjer so fantje skuhali kosilo. Po kosilu so se ekonomistke ter Miha in Andrej odpravili v muzej umetnosti (Museo de bellas artes) in tam zelo uživali. Potem so odšli v trgovino in kupili nekaj nujnih stvari. Po hitri večerji smo se odpravili ven in spoznali prijatelja iz Amerike, ki sta nam popestrila večer.

V nedeljo smo odšli v etnološki muzej, potem pa smo si dan popestrili z vožnjo štirikolesnega kolesa in si tako ogledali čudovit park ob Plaza de Espana. Bilo je zelo zabavno in adrenalinsko, še posebej off-road vožnja. Potem smo odšli domov in punce so skuhale kosilo. Sledila je siestica, med katero so punce gledale tekmo Slovenija - Litva, potem pa so se jim pridružila še avtoserviserja in skupaj smo si ogledali Sanjskega moškega. Ko so se je malce ohladilo, smo se odpravili na večerni sprehod. 













Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Matura je narejena! 💎🌟

Hola, Sevilla! 🇪🇸

Vikend v Sevilli🌊