Vikend v Sevilli🌊


Končno je bil tu petek, zadnji dan dela. Za Marušo in Roso je bil še posebej lep, saj sta končali kar eno uro in pol prej, preostali čas pa sta izkoristili za nakupe. Ko smo vsi prišli domov, smo pojedli okusno kosilo, potem pa smo gledali film. Hitro je prišel večer in odločili smo se, da gremo ven na večerjo. Dan se je zaključil s sprehodom nazaj do doma, kjer smo se odpravili spat, ker nas je naslednji dan čakal izlet v Taviro.


Vikend se je začel zgodaj zjutraj, saj smo se skupaj s Poljaki odpravili na Portugalsko, v Taviro. Tam smo si najprej ogledali mesto, potem pa smo imeli eno uro prostega časa. Odpravili smo se na pijačo, potem pa smo hoteli še nekaj pojesti, ampak nismo nikjer našli nobene trgovine s hrano. Po dolotrajnem iskanju smo se odločili, da v gostilni naročimo toaste. Zaradi te odločitve bi skorajda zamudili ladjico, ki pelje do otoka, saj smo na toaste čakali celih 20 minut! Hitro smo odhiteli do ladjice, kjer sta nas že nestrpno pričakovala koordinatorja Kris in Kasia in skupaj smo se odpeljali do otoka. Takoj ko smo stopili z ladjice, smo bili očarani. Dolga peščena plaža, valovi... Kot v filmu. Ampak kmalu smo ugotovili, da ta film spominja na grozljivko. Morje je bilo zelo razburkano, valovi močni in prav nihče jim ni mogel kljubovati. Mnoge je morje poskralo vase, jim kopalke napolnilo s peskom, pljuča pa s slano vodo, ven pa jih je izpljunilo na skrajno ne eleganten način. Po dolgotrajni bitki z valovi smo se odpravili na drugo stran otoka, kjer je bilo morje občutno mirnejše. Tam smo si izpraznili kopalke polne peska in se podajali z žogico. Ker nas je že malo preganjal čas in nismo hoteli biti spet pozni, smo se hitro odpravili nazaj do ladjice. Tam sta bila samo Kris in Kasia, ker so se Poljaki odločili, da niso kos Portugalski vročini in soncu, zato so predčasno zapustili plažo. Vožnja do doma je minila kar hitro in vrnili smo se v vročo Sevillo (bilo je 45°C). Doma smo se takoj stuširali, fantje pa so se še prej odpravili v trgovino. Po hitri večerji smo si ogledali film in odšli spat.

V nedeljo zjutraj smo se odpravili na jutranji sprehod z izjemo Mihe, ki je malce podaljšal spanec. Kosilo so skuhale punce (tenstan krompir in meso😋). Potem smo gledali film, ker je bilo zunaj še vedno zelo vroče. Po filmu smo se odpravili na večerjo, potem pa v bar, kjer smo si ogledali finale evropskega prvenstva v nogometu. Navijali smo za Italijane, ki so na koncu tudi zmagali. Dobro razpoloženi smo se odpravili domov in odšli spat.


Ponedeljek je bil spet deloven dan. Po kosilu nas je obiskala Natalia in se poslovila od nas, ker mora odpotovati na Poljsko. Druženje je bilo prijetno in veseli smo bili, da je bila ravno ona naša koordinatorka. Potem smo se odpravili na ogled palače Alcazar, ki nas je popolnoma očarala. Po ogledu je seveda sledila osvežitev v eni od nam ljubših gostiln, kasneje pa še nakupovanje spominkov. Dan smo zaključili z igranjem enke. 







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Matura je narejena! 💎🌟

Hola, Sevilla! 🇪🇸